GIGANT

UTGIVNINGSÅR 1987
ROLLSPEL Drakar och Demoner
ARTIKELNUMMER 07-001
PRODUCENT Target Games/Äventyrsspel
FORMAT Box, G5, G5, Kartor

Drakar och Demoner Gigant - Äventyrens höjdpunkt används "för rollspel på hög nivå" enligt kartongen. Kampanjmodulen är uppdelad i en regelbok som innehåller regler för fältslag, skapandet av förläningar, borgar, magi och väderlek medan kampanjboken behandlar äventyrande i underjorden, mäktiga spelledarpersoner, politik och religion. Kartorna täcker borgar med dess komponenter och erbjuder länsfomulär för kopiering.

REDAKTIONENS ORD
Genomtänkt och matnyttig modul som underskattades aningen vid dess lansering.

TRIVIA
Produkten benämns som "GDD" när den refereras i andra produkter.
Gigant utkom i två upplagor 1987 där den sista hade en del ändringar och några omskrivningar ämnade att förtydliga. Regelboken från den sista upplagan levererades med sista upplagan (1987) av Drakar och Demoner Expert. Majoriteten av regelverket för fältslag och borgar kom senare att ingå i modulen Krigarens handbok
Den ursprungliga planen var att inkludera en världsbeskrivning för Drakar och Demoners nya kampanjvärld. Denna utkom dock vid ett senare tillfälle i form av kampanjmodulen Ereb Altor.

Vid dess lansering lagom till Spelkongress '87 var Gigant-boxen ej färdigställd från tryckeriet. Istället tog Target med sig ett antal av böckerna och kartorna samt specialgjorda bruna kartonger med texten "Gigant" i rött som innehållet såldes i. Boxarna fanns endast i en begränsad upplaga och var numrerade. Varje exmplar som såldes kunde sedan bytas in mot ett korrekt exemplar av produkten hos Tradition-butiker så fort kartongen var färdig från tryckeriet. Ett fåtal köpare valde att aldrig byta in sina exemplar och finns således kvar i sina spelkongresskartonger än idag.
//Foto finns. RED


  Diskutera Gigant i forumet.

Copyright © 2008-2009 Niviac Ltd, all rights reserved.
terms of use privacy policy
This page has not been designed for the browser you are using.
The page may be displayed correctly, otherwise the latest versions of tested browsers are available here.